HEM Forum Presentationstråd

 • Presentationstråd

  Skrivet av Anastasia den 29 augusti 2023 klockan 09:47

  Vi är nyfikna på vem du är, så det hade varit kul om du vill presentera dig här i vårt Vänlig Vård forum! Besvara frågorna i ett inlägg nedan, och ladda gärna upp en bild om du vill!

  • Vad heter du?
  • Var i landet finns du?
  • Jobbar du på klinik? Om ja, vilken? Och i vilken yrkesroll?
  • Har du egna djur? Berätta lite om dom!
  • Har du visioner för att införa Vänlig vård i ditt dagliga arbete? Eller arbetar du redan enligt principerna?

  Varmt välkommen!

  Agneta svarade 2 månader, 1 vecka sedan 7 Medlemmar · 8 Svar
 • 8 Svar
 • Jannice

  Administrator
  30 augusti 2023 klockan 13:10

  Hej!

  Jag heter Jannice och bor i Ljustorp utanför Sundsvall. Jag är medgrundare av Vänlig Vård och arbetar som djurvårdare nivå 2 och etolog på Djursjukhuset Sundsvall.

  Jag har en hund som heter Stella och är en omplacering och en katt heter Valle som vi fick med på husköpet 🙂

  Jag försöker göra det jag kan för att arbeta enligt Vänlig Vård idag, men önskade att fler hade kunskapen. Drömmen är att en utbildning i Vänlig Vård blir en självklarhet för alla i branschen <3

 • Malin

  Administrator
  30 augusti 2023 klockan 19:45

  Jag heter Malin Kihl Sandberg och bor utanför Hörby i Skåne. Jag är veterinär och jobbar för närvarande på en liten klinik som jag är delägare i samt har en onlineverksamhet i clickervet.se och jag är också medgrundare till Vänlig Vård.

  Jag har just nu en liten hund som heter Peanut som är blandras dvärgpudel/bichon havanais, en huskatt som heter Sune som flyttade hit istället för att avlivas och en katt som plötsligt hävdade att den bodde här som inte fått namn ännu. Jag har också 3 hästar som är födda här på gården och några höns.

  Min vision för framtiden är att kunna föra in Vänlig Vård i allt mitt klinik-arbete och ha det som förutsättning när kunder söker vård för sina djur hos mig och kliniken jag arbetar på. Jag jobbar enligt de principerna med många av mina patienter redan idag eftersom många av de som kommer till mig söker just Vänlig Vård. och för att jag med dem har byggt upp en vana i att använda det tankesättet.

 • Anastasia

  Administrator
  30 augusti 2023 klockan 19:51

  Hej hej! Anastasia heter jag och är en av grundarna till Vänlig Vård! Jag jobbar till vardags som hundbeteendeutredare i Sjöbo, Skåne, och är kanske en av väldigt få i detta sammanhang som inte jobbar på klinik. Jag har däremot gedigen erfarenhet av att träna på klinik och inför klinikbesök med hundar – både andras och mina egna och jag brinner verkligen för hanteringsdelen i Vänlig vård.
  Jag lever med två rescuehundar, Cuqui och Kuzco, som kommer från Spanien. De figurerar en hel del i utbildningsmaterialet här, både i film och bild.

 • Henrietta

  Medlem
  4 september 2023 klockan 08:27

  Hej!

  Mitt namn är Henrietta. Jag och min hund Lovikka bor i Lund. Hon är en snart treårig finsk lapphund och är helt objektivt gulligast i hela världen (faktiskt). Vi jobbar mycket med hennes självförtroende, självkänsla och ljudkänslighet då hon snabbt visade sig vara en liten blygerhund. I veckan som gick blev jag dessutom helt oplanerat hamstermatte till guldhamstern Morris. Vi håller på att lära känna varandra och det ska bli så kul att upptäcka vad han har för planer, drömmar och projekt.

  Jag är ständigt kunskapstörstande etolog, friskvårdsinstruktör för hund, och kan även räkna mig som djurvårdare nivå 2. Just nu jobbar jag på Malmö djursjukhus i reception, telefon och sociala medier. Kommer även starta eget inom friskvård och etologi, ska bara komma på ett bra namn 🙂

  Visioner och drömmar finns det gott om! Vart ska jag börja? Vissa dagar känns det fullt görbart att gå loss med släggan i väntrummet och starta ombyggnation, och starta beteendemottagning i rum 12 på egen hand. Andra dagar känns det som det som att man är den minsta kuggen i ett utbytbart kugghjul som bara snurrar på. Är så glad för att ni startat Vänlig vård och hoppas det ska bli praxis. Funderar redan på pitcher för chefer, lunchföreläsningar för personal, rutindokument på vårdavdelningen, utvecklande av hemgångsråd osv. Väntan är inte alls min starka sida, allt ska gärna hända nu.

  Oj så långt det blev! Ser fram emot att lära känna er andra och diskutera hur vi ska kunna föra rörelsen framåt <3

  • Ann-Sofie

   Medlem
   8 september 2023 klockan 11:31

   Vad kul att se dig igen! =)

   • Henrietta

    Medlem
    9 september 2023 klockan 08:46

    Detsamma! 🙂

 • Ann-Sofie

  Medlem
  8 september 2023 klockan 11:38

  Jag heter Ann-Sofie, är även känd för de i min närhet som Annafia. Jag bor i Näshulta söder om Eskilstuna med sambo och bonusbarn, men arbetar som naturbrukslärare på Öknaskolan norr om Nyköping (jaaaa, det är lång väg att köra – så, nu behöver vi inte prata mer om det ^^).

  Har aldrig arbetat på klinik, däremot haft APU då jag gick på Naturbruksprogrammet själv både på klinik och med distriktsveterinärerna. De elever jag utbildar ska dessutom bli djurvårdare på nivå 2 efter examen, så jag har alltid kliniken som målbild när jag pratar om framtiden för eleverna. Fick denna kurs som fortbildning detta år, och hoppas kunna använda en del av kunskapen då eleverna ska läsa kursen Träning och berikning.

  Då jag inte arbetar som lärare så driver jag mitt företag Djurkompassen där jag som etolog utbildar och hjälper djurägare med sina sällskapsdjur. I dagsläget blir det mest föreläsningar, både digitalt och IRL.

  Har tyvärr inga egna djur idag, den enda jag haft är änglakatten Leia – en norsk skogkatt som jag hade en del spännande besök på klinik med. Däremot har jag en medryttarhäst; lille Abbe som är en shire med mankhöjd på 184 cm. Honom lunkar jag ut på i skogen en gång i veckan och friskvårdar mig. Föräldrarna har också två jaktlabradorer som jag älskar som om de vore mina, och försöker träffa så ofta jag kan.

  Min tanke är som sagt att ha användning för kunskaperna i denna kurs när jag ska undervisa om träning, sen vet en aldrig var jag hamnar i framtiden och har användning för kunskaperna =)

 • Agneta

  Medlem
  20 september 2023 klockan 19:10

  Hej!
  Jag är Agneta Andersson, veterinär sedan 2005 och driver Vetmobilen AB sedan 2019. Vetmobilen gör hembesök för basic primärvård respektive vård i livets slut. Vi jobbar framför allt med hund och katt, och ibland gör vi lite besök hos får och getter för blodprovstagning i kontrollprogram mot Maedi-visna respektive CAE. Vi finns i Älmhults kommun i södra Småland och gör hembesök i Älmhults, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner i huvudsak, försöker hålla mig inom 6 mil enkel väg hemifrån.

  Egna djuren är collien Zelda, katterna Vilda och Julius och ett gäng med höns. Jag har tidigare jobbat som Distriktsveterinär och inom läkemedelsbranchen innan jag startade Vetmobilen.

  Det ska bli spännande att genomföra den är kursen för att få ny inspiration och verktyg för att utveckla verksamheten mot än mer trygga patienter. Eftersom vi jobbar i deras hemmiljö är (förhoppningsvis) ganska trygga redan, men jag vill utvecklas i hur jag ska bemöta mina patienter på bästa sätt. Jag hoppas kunna omsätta verktygen från klinikmiljön till den miljö jag jobbar i. Och jag hoppas kunna hjälpa djurägarna med tips och råd också.

  Vänliga hälsnignar,
  Agneta

Log in to reply.