FAQ

Om Vänlig vård steg 1 (webbutbildning)

När du har köpt och påbörjat utbildningen har du tillgång till materialet i två år. Din certifiering måste dock förnyas årligen genom betalt medlemskap och fortbildning.

Alla referenser och källor samt andra lästips kommer att ligga i det gemensamma communityt du får tillgång till när du köper din utbildning.

Givetvis kan du det! Det inspelade utbildningsmaterialet är på svenska, och många av källorna vi hänvisar till är på engelska. Är du hemmahörande i något av våra nordiska grannländer och vill ha hjälp med utbildningsmaterialet är du varmt välkommen att kontakta oss på hej@vanligvard.se.

Vad roligt att det finns så stort intresse på er arbetsplats! Ni kan givetvis gå som en hel klinik – och det blir också billigare per person om ni gör så. En annan fördel är att ni då också kommer kunna komplettera er digitala grundutbildning med en fysisk utbildning där vi kommer ut till kliniken och utbildar er på plats. Kontakta oss på hej@vanligvard.se så får ni en offert.

I medlemskapet ingår tillgång till ett community med andra som gått utbildningen. Där kan man dela sina erfarenheter och få tips och hjälp av andra. Du får även extramaterial såsom föreläsningar eller pdf:er som är en del av din vidareutbildning. Medlemskapet kostar 449 kr exkl. moms per år och första betalningen sker år två. 

Har du sett alla föreläsningar och blivit godkänd på alla quiz? Grattis – nu är du Vänlig vård utbildad! Du kommer få ett digitalt diplom utfärdat i ditt namn som du kan skriva ut och hänga upp på din arbetsplats, och inom ett par veckor skickar vi ut en pin som du kan sätta på dina arbetskläder. Vi kommer att lista dig och din klinik på vår hemsida så att djurägare enkelt hittar dig när de letar efter Vänlig vård utbildad djurhälsopersonal. Din utbildning är giltig ett år efter avslutad utbildning och behöver förnyas årligen genom betalt medlemskap och fortbildning.

I vår webbutik kan du snabbt och enkelt köpa din utbildning och betala med Swish, Stripe eller faktura. Om din arbetsgivare ska betala för utbildningen kan du med fördel välja “faktura” som betalmedel om det är det som du och din arbetsgivare har kommit överens om. Väljer du “faktura” får du en faktura mailad till angiven mailadress inom ett par arbetsdagar, betaltiden är oftast 30 dagar från att fakturan utfärdas.

Communityt är något du får tillgång till när du köper tex Vänlig vård steg 1 eller liknande fortbildningar hos oss. Det är en forumdel på vår hemsida där du kan diskutera kursinnehållet, tips och tricks med andra som går eller har gått utbildningen. I communityt kommer vi publicera referensmaterial, studier och material ni kan ta del av. Om du är van vid hur t.ex. Facebook funkar så kommer du känna igen dig här – utseendet och strukturen påminner mycket om Facebooks grupper. Communityt är helt låst till Vänlig vård, så endast de som går utbildningen eller har gått den kan läsa det som skrivs där. 

Enligt konsumentköplagen får du lov att ångra ditt köp och få pengarna tillbaka inom två veckor, kontakta oss gärna på hej@vanligvard.se så hjälper vi dig. Har det gått längre tid än två veckor och du trots genomförd utbildning inte är nöjd vill vi jättegärna ta del av dina tankar och åsikter – maila oss på hej@vanligvard.se så tar vi det därifrån.

Givetvis finns det en förhandstitt! I denna korta föreläsning presenterar vi konceptet och går igenom utbildningens upplägg och hur communityt fungerar. Klicka här för att se föreläsningen!

Om konceptet "Vänlig vård"

Vi har samlat all Vänlig vård utbildad personal på vår hemsida, du hittar dom under rubriken “Hitta utbildad vårdpersonal” i huvudmenyn.

För att ni ska kunna kalla er för Vänlig Vård-utbildad klinik behöver minst 80% av personalen genomföra webbutbildningen “Vänlig vård steg 1”. Därefter kan ni ansöka om att bli en Vänlig vård klinik. Det kostar 1500 SEK exkl moms per år och då ingår fönsterdekaler till kliniken, broschyrer att ge djurägare samt digital marknadsföring i våra kanaler.
För att upprätthålla sin titel som Vänlig vård klinik kommer vi årligen be om personallistor för att säkerställa att minst 80% av personalen är utbildad. Klicka här för att läsa mer! 

Nja, inte riktigt. Även om Fear Free och vi på Vänlig vård delar många hjärtefrågor och visioner så är våra utbildningar alltid anpassade för våra svenska arbetslagar, läkemedelsregler och rutiner kring hantering. Har du redan gått Fear Free utbildningen och är certifierad kommer Vänlig vård vara en utmärkt komplettering för dig i ditt yrkesliv.

I dagsläget kan veterinärer, djurskötare och djurvårdare utbilda sig – vi rekommenderar dock att även personalen i receptionen tar del av utbildningsmaterialet eftersom de många gånger är ansiktet utåt för kliniken och har mycket kontakt med djurägaren.

Har du fler frågor eller funderingar? 
Tveka inte att maila oss på hej@vanligvard.se så får du svar inom ett par arbetsdagar.